Tekst op maat-
Hoe doen we dat?

Hoe werkt AttenteTeksten?

Het einddoel is een mooie tekst waar jij je in herkent en die past bij de gelegenheid.

Om daar te komen is het belangrijk dat je bereid bent om in gesprek te gaan over jou of je relatie tot diegene voor/over wie je schrijft. Precies zoals je bent, ben je welkom. Als de intentie er is, dan vinden we vanzelf een vorm. Jij bepaalt altijd de grenzen van wat je wel en niet vertelt. 

Hoe het schrijfproces verloopt, is afhankelijk van wat jij wil en wat jij nodig hebt. Als je in vol enthousiasme je huwelijk aan het voorbereiden bent en bruist van de ideeën, is het misschien fijn om een extra sessie samen te schrijven en te schaven. Beschrijf je je levensverhaal of ben je in de rouw over iemand die je bent verloren? Misschien is het dan fijn om uitgebreider de tijd te nemen in voorgesprekken. Gaat het schrijven heel vlot, maar heb je behoefte aan nog een paar gesprekken naderhand? Ook dat kan. 

De basis voor een schrijfproces is als volgt:

Je hebt contact opgenomen met Attente Teksten. Fijn om even af te stemmen of het klikt? Geen punt, bellen we even.

Tijdens een voorgesprek duiken we in jouw verhaal en exploreren we wat jij graag zou willen zeggen en op welke manier.

Op basis van ons gesprek maak ik een tekst die past bij jouw wensen. Dat kan een gedicht zijn,  een brief, speech of unieke vorm.

Ik stuur je de tekst op en jij bekijkt & voelt of het bij je aansluit.
Nog niet helemaal tevreden?
Dan pas ik de tekst aan.

Ik lever je de definitieve tekst aan, op een door jou gewenste manier (per post, ingelijst, per mail, etc.). Je kunt jouw tekst dan vrij gebruiken.

Als je het op prijs stelt, bel ik je na een aantal weken. Wellicht heb je de tekst dan al gedeeld. We  bespreken dan na hoe het is gegaan.

Wat mag je verwachten?

De basis zoals hierboven weergegeven, laat ruimte voor een mooi schrijfproces: 

Je mag rekenen op een voorgesprek van een uur. Ik geloof in professionele nabijheid. Dat betekent dat ik oprecht betrokken zal zijn bij jouw proces en je tekst. Het schrijven van een tekst voor een speciale gelegenheid kan emoties in je losmaken. Als iets je raakt, dan is dat oké. Het nagesprek is bedoeld om het proces ook weer zorgvuldig af te sluiten.

Samen maken we afspraken over de termijn waarop de tekst klaar moet zijn en hoe we het proces invullen. Er is altijd ruimte voor jouw inbreng. Wellicht heb je zelf al wat op papier?

Wat zijn extra mogelijkheden?

Waar levensverhalen verteld worden, kan een uur soms erg krap voelen. Mocht je behoefte hebben aan een aantal voorgesprekken, dan kan dat.

Als je van plan bent de tekst voor te dragen (als speech, maar dat kan natuurlijk ook met een gedicht of brief), dan kunnen we tijdens een extra afspraak de voordracht voorbereiden.

Mocht je na afronding van het schrijfproces nog behoefte hebben om verder te praten, dan kunnen we een aantal sessies afspreken waarin we het schrijven loslaten en ons op jou richten. 

Wat is je investering?

De basis voor een schrijfproces kost voor de hogere inkomens 225 euro incl. btw. Voor lagere inkomens 165 euro incl. btw. Hoge nood aan iemand die met je meedenkt maar weinig financiële mogelijkheden? Mail me gerust.

Voor de extra mogelijkheden hanteer ik een uurtarief van 50 euro incl btw.

Heb je al een basis voor je tekst en gaat het het je puur om schrijfcoaching? Dan is het ook mogelijk om direct per uur te factureren. 

Klik voor meer informatie door naar de categorie die het meest aansluit bij jouw wens of situatie:

Afscheid

Ik weet niet wat ik moet zeggen....

De liefde vieren

Ik heb geen woorden voor hoe veel ik van je hou!

Jouw eigen verhaal

Het verhaal dat verteld moet

Werknemer & Collega

Iets attents zeggen binnen je werkcontext